Watch
Home Архива вести Посета ученика Цетињске Богословије

Посета ученика Цетињске Богословије

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Посета ученика Богословије Светог Петра Цетињског Космету

 

Објавио: Радио Светигора

 

Ученици трећег разреда Богословије Светог Петра Цетињског, предвођени својим разредним старјешином, професором Аполоном Мишченком и професорима о. Кирилом Бојовићем и Благојем Рајковићем, посјетили су новообновљену Богословију Светих Кирила и Методија у Призрену и поклонили се косметским Светињама: Пећкој Патријаршији, Високим Дечанима и манастиру Светих Архангела код Призрена.

 

У емисији коју је припремио уредник нашег катихетског програма, теолог Александар Вујовић, између осталог ћете чути и његов разговор са Преосвећеним владиком рашко-призренским Теодосијем, бесједу Преосвећеног владике липљанског Јована (Ћулибрка) на Светој Литургији 11. октобра у Пећкој Патријаршији, као и поуке и сјећања на почетке свог монашког живота мати Февроније, игуманије Пећке Патријаршије. Поред ових разговора чућете и ученике првог разреда Призренске Богословије, Николу Ракићевића из Косовске Митровице, Страхињу Шобића из Приштине и Вуксана Костића из Новог Брда код Гњилана, као и њиховог професора, оца Силуана. Своје утиске са Косова и Метохије говоре г. Илија Мрђа из Руме и Драган Вукчевић из Подгорице, а чућемо и како су се са светињама сусрели и ученици трећег разреда Цетињске Богословије Ранко Радовић из Београда, Лазар Илић из Обудовца и Ненад Трипуновић из Двора код Бијељине.

 

Нека овај тонски запис буде један наш мали прилог обнови Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену за даљи напредак и успјех у раду свих њених професора и ученика, а на добробит цјелокупне српске Цркве светосавске.

 

Галерија слика

Спољашњост манастира
Живот манастира
Манастирска Слава
Историјски снимци
 

Помоћ манастиру

Sample image

Беседе Патријарха Павла о Косову и Метохији

Sample image